REKLAMA

2132280843 views

REKLAMA

2132280842 views
0,00 USD

Brak produktów w koszyku.

Ogłoszenia(773) 763-3343

Strona głównaArtykuł sponsorowanyNotice to all the faithful children of Orthodox, Macedonians in Chicago and...

Notice to all the faithful children of Orthodox, Macedonians in Chicago and the diaspora

-

With the blessing of his Eminence Metropolitan American-Canadian Mr. Methodius we start the historic project for Fresco-livestream of the temple,, St. Paraskeva Petka “- Chicago. Anyone interested who wants to donate to family health and choose Bible Events or Saints and Protector for which they want to paint in the temple, and cannot make it through the donation page to contact the board of directors and the parish priest. Contact: +1 773 459 2674 / +1 773 822 9378

Church Iconography Project at MOC. “St.Parasceva”:

http://gf.me/u/zm39uk

REKLAMA

Фрескоживописот и одуховувањето во православната вера, на храмот посветен на ,,Света Параскева Петка” во Чикаго е од големо значење за нас Православните Македонците, Македонска Црква и православната заедница во дијаспората. Македонија во светот е една од земјите со најубав, најавтентичен сочуван фрескоживопис и духовен извор на фрески во православието. Ние како Православни Македонци сме должни да ја продолжиме таа традиција и нераскинлива врска со нашите предци, преку творење и создавање во православието со вера во Бога. Затоа се обраќаме и апелираме до сите сеправославни верни чеда и Македонци да земат учество, преку донирање за здравје на нивните семејства, во испишување на историја за нашите идни поколенија да се чувствуваат горди и достојни на своите Македонски корени и предци. Со здружени сили како едно да покажеме во светот за нашето постоење и живеење. Да оставиме светска трага и традиција, култура и делување на Македонската Заедница во една светска метропола како што е градот Чикаго, преку фрескоживописот со вонвременска и вонземска убавина ! ! !

REKLAMA

2129474834 views

REKLAMA

REKLAMA

2129474849 views

REKLAMA

REKLAMA

2131271169 views

REKLAMA

2129474859 views

REKLAMA

2129474862 views

REKLAMA

2129474866 views